2017 is inmiddels alweer een maand ver. Hebt u plannen om de komende weken een nieuwe website te lanceren? Of u bent op zoek naar vernieuwende ideetjes om uw digitaal huis te upgraden? Hou dan rekening met deze trends!

Usability is een onmisbaar gegeven voor élke website. Ook in 2017 focussen we daar zeer hard op. Het belang van responsive blijft groeien. Er komen immers steeds meer en meer mensen via hun smartphone op uw site terecht. Een gemiddelde van 1 op 2 is echt geen uitzondering meer. Dat zorgt er ook voor dat er minder ruimte is om de klant te inspireren en overtuigen. Een computerscherm is nu eenmaal groter dan dat van uw gsm. En dus moet de focus nog harder op die toptaken liggen.

De webbezoeker komt trouwens niet langer steevast via de homepage op uw site. “Is dat dan belangrijk?”, krijgen we vaak te horen. Ja dus. Want dat is meteen de grootste reden om die vervelende “Welkom”-boodschappen van die homepagina te halen. Pas na enkele pagina’s gelezen te hebben, de bezoeker welkom heten is dan ook wat vreemd. Stel u voor dat de ober u tijdens het hoofdgerecht pas komt verwelkomen. U zou nogal raar opkijken.

En dat betekent dus ook dat gebruiksvriendelijkheid doorheen heel de website een belangrijk gegeven speelt. Optimaliseer niet alleen de homepage op maat van uw klanten. Durf de interne keuken over boord gooien en stem uw hele website af op de bezoeker. De tijd dat de klant zich online moest aanpassen is passé. U krijgt er gegarandeerd meer van terug.

Design in 2017
Op grafisch gebied geven we één gouden tip: durf! En dat geldt ook voor de responsive versies. Zorg voor een onderscheidend design dat bij uw bedrijf aansluit.

Material design is een term die u in 2017 wellicht wel meer zal horen. Door grafische trucjes toe te passen wordt er hoogte & diepte gecreëerd. En zo springt die button waarop u uw klanten wilt zien klikken nóg meer in het oog. Voor die noodzakelijke click op die o zo belangrijke knop, mag u trouwens ver gaan. Imposante knoppen met vette tekst op een felle achtergrondkleur? Durf maar! Interessant daarbij: dit zijn dé kleuren voor het komende jaar:

Gebruik tussendoor ook grote foto’s (verzorg wel de kwaliteit aub!) en durf al eens een video online gooien (zolang die niet eindeloos blijft duren). Die teksten op uw website zien er nu eenmaal vaak aanlokkelijker uit met wat beeldmateriaal erbij.

10 tips voor 2017

  1. Verzorg usability doorheen de hele website. Gooi die “Welkom”-boodschappen over boord.
  2. Zet eindelijk in op responsive websites. Bezoekers via mobile blijven alleen maar groeien.
  3. Focus altijd op de toptaken, ook online. Benut de kleine ruimtes op de juiste manier.
  4. Computers en websites moeten zich aanpassen aan mensen, niet langer andersom!
  5. Wees onderscheidend op grafisch vlak. Material design is een van de trends in 2017.
  6. Heb geen schrik van felle kleuren, zolang je ze op de juiste manier inzet.
  7. Ook de knoppen met call to actions mogen opvallen. Overdrijf maar eens.
  8. Durf rond die nieuwe site een dikke witte kader zetten. Meteen vernieuwend!
  9. Enkele micro-interacties kunnen een site naar een hoger niveau tillen (denk maar aan originele icoontjes tijdens het laden, unieke roll-overs, …)
  10. Gebruik in de teksten grote foto’s. Ook video’s scoren.

Schrijf u nu in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze blog!