Bent u uw huidige job beu? Start dan een YouTube-account op! Met genoeg views en abonnees kan u daarvan leven. Makkelijk, toch?

Ooit al gehoord van PewDiePie? In 2014 verdiende Felix Kjellberg, de persoon achter het YouTube-account PewDiePie, meer dan 7 miljoen euro. Dat is meer dan wij verdienen in ieder geval.

Uiteraard is dat allemaal niet vanzelfsprekend. Anders waren we allemaal rijke YouTubers.

Het begin
Klinkt dit als muziek in de oren? Maak dan eerst een account aan op YouTube. Is het profiel in orde? Dan begint nu het echte werk. Maak leuke video’s die viraal gaan. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. We weten het wel…

Volg de basisprincipes van marketing alvast goed op. Weet wie uw doelgroep is en lever content op maat aan. Vergeet de fans nooit centraal te zetten en contact onderhouden met hen is ook een pluspunt in uw zoektocht naar YouTube-miljoenen.

Hoeveel levert dat nu op?
Per duizend views strijk een YouTuber ongeveer 1 euro op. Dit betalen ze bij YouTube in ruil voor hun reclamefilmpjes die ze plaatsen rondom uw video. Daarnaast is er nog zoiets als sponsoring. Veel makers sluiten deals met merken in ruil voor promotie in hun video. Die hebben heel wat geld veil omdat ze zo vlot hun doelpubliek kunnen bereiken.

Afhankelijk van het aantal views leveren sommige deals al snel tot honderden en zelfs duizenden euro’s op. Het gemiddelde dat merken betalen aan YouTubers ligt rond de 5 cent per view. 100.000 views leveren zo bijvoorbeeld 5.000 euro op. Bedrijven doen dat echter niet voor iets. Zogenaamde influencers hebben een grote invloed op hun volgers. De return on investment is de investering dus waard.

Jaloers op onze Noorderburen
Als we de grens overgaan, zien we in Nederland enkele prima voorbeelden van individuen die flink hun boterham verdienen met YouTube. De topverdieners daar strijken maandelijks soms meer dan 50.000 euro op!

In België lijkt er nog plaats op deze markt. Wil je rijk worden via social media? Kom dan met een geweldig idee af, hou rekening met de regels van marketing en start je eigen YouTube-kanaal!

Schrijf u nu in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze blog!